این پژوهش کوشیده است تا از میان سرایندگان کشورهای مختلف عربی، برجستهترین و نامدارترین افرادی که در سرزمین خویش، پرچمدار و پیشاهنگ نوپردازی و نوگرایی و طرح اندیشههایی نو یا متفاوت بودهاند را مورد گزینش و بررسی قرار دهد و در میان آنان نیز شاعران و سرایندگانی را مورد توجه قرار داده که تا کنون در پژوهشهای مرتبط با ادبیات و شعر معاصر عربی حتی در کشورهای عربزبان، گاه کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
شایان یادکرد است که در برگردان متون ادبی در این پژوهش به زبان فارسی، افزون بر معیار قرار دادن متن در زبان مبدأ، نگارندگان کوشیده اند تا ایماژها، استعاره ها، همانندسازیها و خیالپردازیهای پدیدآور عربزبان در متن اصلی در فرآیند ترجمه، در پیشگاه واژگان و بیان، قربانی و تباه نگردد.
سرایندگانی که زندگی، اندیشه ها و سروده هایشان در این جستار مورد توجه قرار گرفته است عبارتند از:
1- جبران خليل جبران
2- میخائیل نعیمه
3- فدوی طوقان
4- خلیل حاوی
5- جبرا ابراهیم جبرا
6- نازک الملائکة
7- نزار قبّانی
8- بدر شاکر السیّاب
9- عبدالوهّاب البیّاتی
10- لمیعه عباس عماره
11- ادونیس
12- صلاح عبدالصبور
13- احمد عبدالمعطی حجازی
14- امل دنقل
15- محمود درویش
16- حسب الشیخ جعفر
17- فایز خضّور
18- اجود مجبل الخفاجی
کتاب حاضر، با عنوان ترانههای عشتار، توسط دکتر بهار صدیقی (استادیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه فردوسی مشهد) و دکتر احمد رضا حیدریان شهری (دانشیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه فردوسی مشهد) در دانشکده اصول الدین قم، بررسی ( 300 صفحه، سال 1399) به چاپ رسیده است.
درخواست بررسی آثار اساتید فرهیخته، و همچنین معرفی کتاب های پژوهشگران، تنها به صورت الکترونیکی، قابلیت ارائه و پیگیری دارد؛ بدین صورت که با کلیک روی ایمیل ذیل یا کپی آن، اثر مورد نظر خود را، ایمیل کنند.
ایمیل جهت ارسال و پیگیری آثار:
پی دی اف کتاب رو محبت میکنید
با سلام
کتاب چاپی است